Over ons

Laauw is een Nederlands designlabel dat in 2016 werd opgericht door drie vrienden met een soortgelijke droom. Deze droom kwam voort uit hun gedeelde passie voor ondernemerschap en hun oog voor mode en lifestyle. Bovendien vonden ze het prachtig om iets vanuit het niets op te bouwen. Ze namen de leerindustrie – welke diepgeworteld is in de geschiedenis van hun woonplaats Waalwijk – als basis voor de Laauw tassen. Hun gedeelde interesse in verschillende culturen werd de basis voor hun verhaallijn. De drie gebruikten destijds gewoon de vrijheid die ze hadden om dit merk op te starten en hun droom te bouwen; Laauw was geboren.

BRANDMOVIE


‘ ..as goes for us. We don’t just work with leather. We create our stamp on these here, streets..´

Met deze brand movie willen we je vertellen dat we meer zijn dan alleen de makers van Laauw tassen. We zijn meer dan alleen een modemerk. We zijn meer dan alleen gemak of stijl. We willen een verhaal vertellen. Een boodschap die vrijheid en mogelijkheden uitstraalt en die zegt dat het goed is om je beste in jezelf naar boven te halen. Een boodschap die zegt: ‘This worlds is yours’. Geniet van de volledige film.

Identiteit

De naam ‘Laauw’ is een verwijzing naar waar het Nederlandse woord ‘lauw’ voor staat. het is een open minded, bijna onverschillig standpunt; alles is goed tot het tegendeel is bewezen. Deze definitie van openheid zorgt voor een kijk op het leven – en daarmee op het zakelijke leven – waar kansen de overhand hebben op problemen of obstakels. De extra ‘a’ in de merknaam laat zien dat het prima is om anders te zijn. Je kunt zijn wie je wilt zijn. Als jij het zelf maar bent. Jij beslist.

This world is yours.

De mensen

De mensen achter Laauw zijn drie jonge, Nederlandse en ambitieuze zielen genaamd Rob van Ravenstein, Dorus Leenaarts en Joep Klerx. Ze hebben ieder hun eigen persoonlijkheden en sterke punten, die in combinatie de perfecte balans creëren voor een team om goed te gedijen.

Rob is de koning der contacten. Hij heeft deze bijnaam te danken aan de manier waarop hij zich gedraagt ​​als een relaxte spin in een zijn grote netwerk-web. Zijn creativiteit en oog voor detail op het gebied van mode en lifestyle maakt hem mede de spil in de ontwerpfase van de collecties. Hij denkt eerder aan mogelijkheden dan aan moeilijkheden en heeft een positieve houding tegenover het leven in het algemeen, wat het moeilijk maakt om de man niet te mogen.

Dorus heeft een intelligentiequotiënt waar veel Harvard-studenten mee zouden willen ruilen. Speel een spelletje Trivial Pursuit met de man en je zult verbaasd staan ​​over de kleine hoeveelheid kennis die jouw brein in pacht heeft. Door in verschillende grote steden in de wereld te wonen (momenteel Madrid), komt hij in aanraking met een heleboel verschillende culturen, waardoor hij voortdurend nieuwe inzichten voor het merk krijgt. Zijn helikopterview over de ontwikkelingen van Laauw en het gemak waarmee hij nieuwe informatie verkrijgt, is voor Laauw van onschatbare waarde.

Joep is degene die ook wel bekend staat als de Correspondent. Hij vertaalt het verhaal van Laauw in leesbare content voor iedereen. Het schrijven en creëren van dingen in het algemeen zijn twee van zijn passies die hem een ​​aanwinst voor het merk maken. Hij reisde negen maanden naar Azië en Australië, wat een beeld schetst van het ruimdenkende levensbeeld dat hij heeft sinds hij in staat was om na te denken. Door gesprekken met Rob en Dorus, maar ook met vrienden, partners en klanten van het merk, zorgt hij ervoor dat het verhaal van Laauw wordt verteld.

No products in the cart.