Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis!

Stijlvol & onderscheidend, Nederlands design!

Gratis ruilen & onderhoud!

Story

Laauw is een levensstijl die is ontstaan vanuit een geloof dat alles mogelijk is én dat iedereen er in gelijke mate toe doet. En vanuit die levensstijl creëert Laauw – vaak in samenwerking met andere merken, mensen en initiatieven die daar voor open staan – producten die de wereld mooier maken én een verhaal vertellen.

This world is yours

We zijn meer dan alleen makers van Laauw tassen. We zijn meer dan alleen gemak of stijl. We willen een verhaal vertellen. Een verhaal waarin we de nadruk leggen op vrijheid, op de mogelijkheid om je beste zelf te kunnen zijn én op het feit dat samen beter is dan alleen. Een boodschap die zegt: ‘This world is yours’.

Identiteit

De naam ‘Laauw’ is een verwijzing naar het Nederlandse woord ‘lauw’. Niet warm, niet koud, maar er tussenin. Het is een zekere mate van onverschilligheid, met de bedoeling om vooral dicht bij jezelf te blijven. Jezelf overal fijn kunnen en mogen voelen. Dit zorgt voor een open kijk op de wereld waar mogelijkheden het winnen van obstakels. De extra ‘a’ in de naam staat ervoor dat het prima is om anders te zijn. Wat is ‘anders’ anyway? Je kunt zijn wie je wilt, zolang jij het maar bent.

Het product

Ons belangrijkste product is de leren tas. Maar eigenlijk heeft alles wat te bedenken is de potentie om een Laauw product te kunnen worden. We willen dat Laauw op elk moment in iedere levensstijl kan worden toegepast. Zo mag er een Laauw biertje gedronken worden, maar kan ook het interieur worden verrijkt met toffe Laauw items. Maar we zijn toch wel het meest trots op onze unieke en duurzaam vervaardigde leren tassen. Daar is het immers allemaal mee begonnen.

Duurzaamheid

Alle materialen die we gebruiken worden in Europa op een zo’n ecologisch mogelijke manier vervaardigd. Dit wil zeggen dat er geen chemicaliën worden gebruikt in het productieproces, en ook geen synthetische lagen in de afwerkingen van onze materialen voorkomen. Dit geldt voor zowel het leder als onze andere materialen zoals nylon, canvas en de gebruikte metalen.

Daarnaast streven we altijd de hoogste kwaliteit na om ervoor te zorgen dat een tas een leven lang meegaat. En zelfs dat is eigenlijk niet goed genoeg. Dus om ervoor te zorgen dat een tas ook een tweede leven tegemoet kan zien, wanneer de eerste eigenaar er om wat voor reden dan ook afscheid van wil nemen, hebben we het 2nd Life Program in het leven geroepen. Met behulp van dit programma kunnen Laauw-klanten hun tas (of ander Laauw product) bij ons aanbieden in onze vintage store. Wij restaureren de tas indien nodig, waarna hij tegen een gereduceerd tarief zijn weg zal vinden naar een tweede leven. Zo houden we de cirkel rond.

The Journey

In 2016 zijn we de reis begonnen en vanaf dat moment zien we iedereen die een product koopt als medereizigers op onze reis die Laauw heet. Naast het feit dat reizen als een rode draad door de collecties loopt, zijn tassen natuurlijk altijd bedoeld om mee te reizen. Of het nu een weekendtripje, een walk in the park of de weg naar werk is; op het moment dat jij een Laauw tas bij je draagt, reizen wij een beetje met je mee, en jij dus eigenlijk ook een beetje met ons. Welcome to the Journey.

De roots

De roots van Laauw liggen in het hart van de lederindustrie van Nederland, Waalwijk. Op een random avond in 2016 fantaseerden drie vrienden hardop over hoe het zou zijn om een lifstyle merk te starten. Vanuit dat fantaseren kwamen ideeën gerold en vanuit die ideeën is Laauw geboren. De manier waarop Laauw ontstaan is, staat dan ook symbool voor het gedachtengoed van Laauw: als je het kunt bedenken, dan is bijna alles mogelijk. Doe het gewoon.

Niets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang €10 korting op jouw eerste bestelling